Sărbătoarea înotuluiSărbătoarea înotului, ediția a III-a

5 iulie 20210

Tradiționalul eveniment de 24 de ore de înot, marca Sports Culture, a avut loc și în acest an, în condiții mai speciale date fiind restricțiile pandemice.

Astfel, în 2 iulie 2021, ora 20, Demeny Attila a luat startul la încă o aventură solitară de 24 h. Alături de el, pe celelalte culoare ale piscinei de la Riviera Beauty & Spa, au înotat prieteni și susținători.

MESAJUL NOSTRU

CU OCAZIA CELEI DE-A TREIA EDIȚII A SĂRBĂTORII ÎNOTULUI
Cei care ne cunosc, știu bine că majoritatea activităților pe care le derulăm gravitează în jurul conceptului de echipă. Chiar dacă înotul, sportul nostru preferat, este unul considerat mai degrabă ca având un caracter individual, noi suntem în elementul nostru atunci când învățăm și ne antrenăm împreună cu alți iubitori ai sporturilor acvatice. Sărbătoarea înotului este o denumire pe care noi o asociem cu evenimentul de înot de 24h în cadrul căruia celebrăm înotul și bucuria de a înota. Attila spune că este cel mai norocos om de pe planetă pentru că a avut ocazia să se familiarizeze cu acest concept în anul 2016 în cadrul Univer 24 – Az úszás ünnepe, Kecskemét, Ungaria, când a înotat pentru prima dată proba individuală de 24h. Și a fost începutul unei frumoase tradiții, nu doar pentru el, ci și pentru comunitatea Sports Culture pentru că, începând cu anul 2018, am organizat un eveniment care păstrează spiritul celui din Ungaria și la Cluj-Napoca. Chiar și în cursul atipicului an 2020, în februarie, Attila înota 24h la Kecskemét. Am luat bineînțeles și noi o pauză odată cu închiderea bazinelor, deci vă imaginați care a fost primul proiect pe lista noastră de priorități de îndată ce bazinele au început să își deschidă porțile … Sports Culture 24 – Sărbătoarea înotului.
Știam că va fi nevoie de răbdare pentru ca în timp să putem reveni în condiții de siguranță la status quo-ul evenimentelor de înot așa cum ni le aminteam, dar Attila știa și că este timpul să înoate proba de 24h. Așadar, am prioritizat din perspectiva acestei tradiții și am decis organizarea unui eveniment restrâns al cărui principal scop să fie acela de păstrare a mesajului evenimentului, de a continua să înotăm. Norocoși cum suntem, am găsit sprijin necondiționat și gazde primitoare la Riviera Beauty & Spa, în frunte cu Oana Vascan și toți colegii minunați care ne-au pus la dispoziție toate resursele lor, dar mai ales sprijin moral. Indiferent de ce serviciu de înfrumusețare și răsfăț s-au bucurat clienții centrului în 2-3 iulie, cu toții discutau și despre faptul că în bazin cineva înoată de câteva ore bune. Sperăm ca cel puțin o data să fi apărut și gândul de a se alătura cândva în bazin și de a înota. Mulțumim din suflet întregii echipe Riviera Beauty & Spa și lui Vlad Cărbune (www.vladcarbune.ro) pentru tot sprijinul oferit!
În limita spațiului disponibil, am deschis celelalte 2 culoare ale bazinului pentru oricine a dorit să îl sprijine pe Attila și în bazin, înotânt alături de el. Mare ne-a fost bucuria să revedem iubitori ai înotului cu care nu avusesem ocazia să mai înotăm împreună de prea multă vreme. Le suntem extrem de recunoscători pentru călătoria lor (din nou, în unele cazuri la propriu, Răzvan Florea călătorind din Târgu Mureș, Tamas Miklos din Bihor și Demeny Attila sr. din Budapesta) și timpul acordat pentru a ne fi alături. Mulțumim mult, Oana Vascan, Horea Vascan, Diana Roxana Ferent, Alina Onofras, Miklos Tamas, Răzvan Florea, Vlad Cărbune, Demény Attila sr., Monica Hui, Alexandra Pintea, Monica Zaharie, Olimpiu Pop, Radu Fărcaș, Cosmin Muntean, Helga Demeny, Endre Molnar și Bela Somogyi. Ni s-a confirmat încă o dată că înotul alături de familie și prieteni te încarcă cu energie și bună dispoziție.
Ne-au fost alături și înotătorii din echipa Sports Culture Kids, arătându-ne ce frumos se poate îmbina înotul cu distracția și prietenia. Am înotat cu mic, cu mare, bucuroși că putem să îl susținem pe Attila. Mulțumim mult, Patrick Fersigan, Ana Maria Zaharie și Sara, Ania Pop, Patricia Mocan, Rada Fărcaș, Victor Muntean, Tudor Muntean, Matei Adam, Nikolas Pop, Victor Moșuțan, Andrei Crețu, Dani Crețu, Răzvan Puiu, Tudor Puiu și Tudor Orosan. Suntem extrem de mândri de voi!
Ne propuseserăm să adunăm distanțele înotate și să ne bucurăm de reușită. La încheierea evenimentului, ne-am dat însă seama că nu este vorba despre distanță și că nu vom putea surprinde în kilometri magia care s-a petrecut la bazin. Magia constă în naturalețea cu care toți acești oameni minunați au știut să ne fie alături. Ce să vă mai spunem că, după 17h de înot, când (din motive obiective) Attila a trebuit să iasă din bazin și să încheie proba lui de înot, copiii din echipă au făcut front comun și au continuat ei înotul. Încercați doar să vă imaginați copii cu vârste între 4 și 15 ani care au continuat să înoate, unii ajungând la distanțe pe care nu le mai parcurseseră în înot vreodată!
Ne-am dorit acest eveniment pentru a transmite clar mesajul că noi continuăm să înotăm … ni s-a demonstrat că așa vom face, nu doar prin exemplul propriu, dar și prin generațiile ce ne urmează … așadar, am plecat mai bucuroși ca niciodată, convinși că viitorul comunității noastre sună bine!
Vă suntem extrem de recunoscători și așteptăm cu nerăbdare următoarele ocazii de a înota și socializa împreună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DEVINO VOLUNTAR SPORTS CULTURE

SPORTS CULTURE

Promovăm sportul, mișcarea și distracția. Hai alături de noi!

ABONEAZĂ-TE ACUM

Fii la curent cu super evenimentele și activitățile noastre!