Univer 24 – Az úszás ünnepe 2019

Nevezés Rendezvény kiírás

2019 Szeptember 28 – 29

Kolozsvár, a “Iuliu Hațieganu”-parkban található “Universitas” úszóközpontban


Ahogy ígértük, folytatjuk az úszást!

A 24 órás rendezvény lehetőséget biztosít mindenkinek az úszás ünneplésére. Mindenképp itt a helyed, ha:


Hosszú Katinka (Fénykép: Molnár Endre)
  • egyszerűen szereted az úszást és szeretnél részt venni egy különleges közösségi eseményen az uszodában
  • szeretnéd megismerni az úszósport legendáját, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát. Megosztja velünk gondolatait, úszni fog és aláírásokat osztogat
  • együtt szeretnéd ünnepelni velünk az úszást, részt véve azokon a tevékenységeken, amelyek a legjobban találnak hozzád
  • bátorítani és motiválni szeretnéd a 24 órás egyéni úszókat
  • mozgósítani tudod a társaid, barátaid és családod, csapatot építve és képviselve egy iskolát, úszóklubbot vagy intézményt. Csak jó hangulat és a csapattagok száma fontos
  • próbára szeretnéd tenni úszóképességeidet, részt véve a csapatoddal a 100 méteres, 400 méteres vagy / és a fél órás váltóúszásban
  • úgy érzed, hogy bármilyen hozzászólásod van a 24 órás úszó rendezvényhez … szertetettel látunk, mint úszó, támogató, önkéntes, partner vagy tanácsadó …

Az Iron Ladynek is nevezett Hosszú Katinka úgy fogalmazott, mindegyik alkalommal, amikor vízbe ugrik, úgy érzi, hogy hazatér. Mi is hazavárunk mindenkit: a medencéhez!

Hamarosan még több részlettel és benevezési űrlappal jelentkezünk. Addig is kövesd Facebook oldalunkat és ott jelezd részvételi szándékod.

TevékenységRövid leírásRajt
időpont
Záróünnepség
„24 órás egyéni teljesítménypróba”Teszteld a határaid az úszást ünnepelve
tapasztalt úszók / 24 órás egyéni úszás
Szept 28
11:00
Szept 29
11:00
„Gyerekek, család és barátok”Ünnepeljétek együtt az úszást!
úszás kedvelői, életkortól és a képességektől függetlenül / minimum 2 személyes csapat / minimum 50 méter úszás / egy órán át
Szept 28
11:00
Szept 28
14:15
„A versenyzés öröme”A versenyszellem fejlesztése csapatban!
közepes és haladó úszók / minimum 6 személyes csapat / 100 méteres váltó / egy órán át
Szept 28
14:00
Szept 28
15:30
„400 méteres váltó 6 órán át”Sprintelj és szórakozz az úszómedencénél!
úszás kedvelői, életkortól és a képességektől függetlenül / minimum 6 személyes csapat / 400 méteres váltó / 6 órán át
Szept 28
15:15
Szept 28
21:45
„Fél órás váltó 12 órán át”Élvezd az éjszakai úszást a csapatoddal!
úszás kedvelői, életkortól és a képességektől függetlenül / 30 perces váltó / 12 órán át
Szept 28
21:30
Szept 29
10:00
„Csapatépítő úszás”Ünnepeljétek együtt az úszást!
úszás kedvelői, életkortól és a képességektől függetlenül / minimum 2 személyes csapat /
minimum 50 méter úszás / 45 percen át
Szept 29
9:30
Szept 29
11:15

Részletes program

Szombat, szeptember 28

10:00 Megnyitó ünnepség

11:00 Rajt Univer 24 – Az úszás ünnepe

11:00 Rajt 24 órás egyéni teljesítménypróba”

11:00 Rajt „Gyerekek, család és barátok

14:00 Rajt „A versenyzés öröme”

14:15 „Gyerekek, család és barátok” záróünnepsége

15:15 Rajt „400 méteres váltó 6 órán át”

15:30 „A versenyzés öröme” záróünnepsége

Szombat, szeptember 28 / vasárnap, szeptember 29

21:30 Rajt „Fél órás váltó 12 órán át”

21:45 „400 méteres váltó 6 órán át” záróünnepsége

09:30 Rajt „Csapatépítő úszás”

10:00 „Fél órás váltó 12 órán át ” záróünnepsége

11:00 „24 órás egyéni teljesítménypróba” záróünnepsége

11:15 „Csapatépítő úszás” záróünnepsége, záró események, gratulációk

11:20 Záró események, gratulációk

A tevékenységek részletes leírása

24 órás egyéni teljesítménypróba”Teszteld a határaid az úszást ünnepelve!

Egyéni hosszútávúszó teljesítménypróba, nem verseny. A szervezők kifejezetten tapasztalt, hosszútávúszásban jártas úszók nevezését várják. A szervezők két úszót választanak ki, akik biztonságos feltételek mellett teljesíthetik a 24 órás egyéni teljesítménypróbát. Az úszóknak 24 óra áll rendelkezésükre, hogy minél több medence hosszat ússzanak. A teljesített hosszak számlálása a sáv bírók által történik. Az úszóknak 3 óránkét 15 perc pihenőidő áll rendelkezésükre. Egy pályán ketten úsznak, a beosztás szerinti oldalon. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepség a rendezvény végén kerül sorra, megemlítve az úszók által megtett hosszak számát.

Gyerekek, család és barátok Ünnepeljétek együtt az úszást!

Iskolákat / úszóklubokat képviselő csapatok neveznek be. A szervezők minden úszást kedvelő személyt bátorítanak benevezésre, életkortól és a képességektől függetlenül. Egy csapat minimum 2 tagból kell álljon. Az iskolákat / úszóklubokat képviselő csapatokhoz csatlakozhatnak tanárok, szülők és egyéb személyek is, azaz úszhatnak a rendezvényen a csapatot képviselve. A csapatnak egy óra áll rendelkezésére, ez időn belül minden csapattag minimálisan 50 métert úszik. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepsége a rendezvény végén kerül sorra, a végső rangsor a csapatok létszáma alapján lesz felállítva.

A versenyzés öröme”A versenyszellem fejlesztése csapatban!

A szervezők minden közepes és haladó szintű úszót bátorítanak benevezésre. Egy csapat minimum 6 tagból kell álljon és opcionálisan maximum 4 csereúszót tartalmazhat. A csapatnak egy óra áll rendelkezésére, minden csapattag 100 métert úszik váltó formájában, a csapatkapitány által előre meghatározott sorrendben. Egy csereúszó egy csapattagot helyettesíthet ciklusonként. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepsége a rendezvény végén kerül sorra, a végső rangsor a csapatok által megtett hosszak alapján lesz felállítva.

400 méteres váltó 6 órán át”Sprintelj és szórakozz az úszómedencénél!

A szervezők minden úszást kedvelő személyt bátorítanak benevezésre, életkortól és a képességektől függetlenül. Egy csapat minimum 6 tagból kell álljon és opcionálisan maximum 4 csereúszót tartalmazhat. A csapatnak hat óra áll rendelkezésére, minden csapattag 400 métert úszik váltó formájában, a csapatkapitány által előre meghatározott sorrendben. Egy csereúszó egy csapattagot helyettesíthet ciklusonként. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepség a rendezvény végén kerül sorra, a végső rangsor a csapatok által megtett hosszak alapján lesz felállítva.

Fél órás váltó 12 órán átÉlvezd az éjszakai úszást a csapatoddal!

A szervezők minden úszást kedvelő személyt bátorítanak benevezésre, életkortól és a képességektől függetlenül. Egy csapat minimum 6, maximum 24 tagból kell álljon. A csapatnak 12 óra áll rendelkezésére, minden csapattag minimum egyszer fél órát úszik váltó formájában. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepség a rendezvény végén kerül sorra, a végső rangsor a csapatok által megtett hosszak alapján lesz felállítva.

Csapatépítő úszásÜnnepeljétek együtt az úszást!

Vállalatokat képviselő csapatok neveznek be. A szervezők minden úszást kedvelő személyt bátorítanak benevezésre, életkortól és a képességektől függetlenül. Egy csapat minimum 2 tagból kell álljon. A vállalat alkalmazottjain kívül a csapathoz csatlakozhatnak családtagok, barátok és egyéb személyek is, azaz úszhatnak a rendezvényen a vállalatot képviselve. Egy csapatnak 45 perc áll rendelkezésére, ez időn belül minden csapattag minimálisan 50 métert úszik. Az úszásnem szabadon választható. A záróünnepség a rendezvény végén kerül sorra, a végső rangsor a csapatok létszáma alapján lesz felállítva.

Ilyen volt a tavaly:

EN RO