Epilog cu nume și cifre la „Sărbătoarea înotului” – prima ediție

Evenimentul de înot de 24h a debutat în 3 noiembrie 2018, ora 10:00 a.m. cu un scurt moment de deschidere urmat de un moment demonstrativ oferit de către înotători de elită ai sportului românesc după cum urmează:

  • Liviu Bursuc: Născut în anul 1990, a obținut rezultate excepționale datorită experienței acumulate la categoria masters, atât la concursuri de bazin, cât și la cele de ape deschise. Menționăm de asemenea rezultatele sale remarcabile la campionatele naționale, internaționale și europene organizate în 2018 la Kranj, Slovenia.
  • Cătălin Cioltea: Cu o experiență de peste 15 ani, sportiv legitimat la clubul sportiv Baia Mare, născut în anul 1994, a obținut rezultate deosebite la campionatele naționale și internaționale la procedeul bras, concurând la distanțele de 50 m, 100 m și 200 m.
  • Demény Attila: Multiplu campion național la 50 m bras și fluture, vicecampion la 50 m crawl la categoria copii, a obținut de asemenea rezulate bune la 200 m bras, categoria juniori la nivel național. Cu o experiență de peste 20 de ani de participare la concursuri naționale și internaționale în bazin, are de asemenea peste 5 ani de experiență și rezultate remarcabile la concursuri de ape deschise. A participat la evenimentul ultra endurace de 24h, organizat în Ungaria, în localitatea Kecskemét, parcurând 64.700 m.
  • Demény Helga: Membru al lotului național de juniori II – 2006, multiplu campioană națională la probele de 50, 100, 200 bras, copii, juniori și seniori, are o experiență de peste 20 de ani de participare la concursuri în bazin. Rezultate remarcabile a obținut la categoria masters, cu multiple participări la concursuri organizate la nivel național și internațional (ex. Campionatul Mondial de ape deschise organizat în 2017). A participat de asemenea la evenimentul ultra endurace de 24h, organizat în Ungaria, în localitatea Kecskemét, parcurând 51.900 m.
  • Vlad Dobra: Născut în anul 1994, a concurat pentru clubul sportiv Baia Mare, cu multiple rezultate excepționale obținute la campionatele naționale și internaționale organizate în bazin, concurând la probe de sprint la procedele de crawl, fluture și spate. Înotător cu experiență în ape deschise, obținând remarcabile rezultate la probele de anduranță.
  • Alin Reus: Înotător cu experiență de peste 25 de ani cu rezultate remarcabile la categoria masters, la probe de anduranță între 1.500 m – 10.000 m.
  • Aron Rotund: Născut în anul 1994, înotător cu multă experiență la concursuri organizate la nivel național și internațional, având rezultate remarcabile obținute în special la procedeul spate, la categoria de juniori.

Sărbătoarea înotului a adus împreună un număr total de 498 participanți. Prezentăm în cele ce urmează evidențe detaliate la nivelul fiecărei probe.

Proba de înot dedicată școlilor și cluburilor

În cadrul acestei probe au participat 20 de echipe reunind un număr de 210 înotători, reprezentând următoarele instituții școlare și cluburi sportive: Liceul Teoretic Báthory István, Școala Gimnazială “Ioan Bob”, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr”, Școala ”Nicolae Titulescu”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Colegiul Tehnic ”Raluca Ripan”, Școala Gimnazială Aghireșu-Fabrici, Școala ”Ion Creangă”, Colegiul Național ”George Coșbuc”, Liceul Unitarian ”János Zsigmond”, Școala Gimnazială ”Horea”, Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” Apahida, Seminarul Teologic Ortodox – Cluj-Napoca, Asociația Clubul Sportiv Delfinii Turda, Clubul WorldClass, Școala Liviu Rebreanu, Royal School in Transylvania, Clubul Napoca Sharks, Clubul Sportiv Active Swim și Asocația Sports Culture.

Un merit deosebit în mobilizarea echipelor le revine căpitanilor de echipă Marian Sergiu, Gabriel Nesteriuc, Dall’Ara Letizia, Sofie Schugar, Vlad Ticrea, Lazsádi Hajnal-Cristina, Bányai Beatrix, Vasile Demeter, Vass Brigitta, Gundisch Balázs, Matei Jitaru, Gabriel Petric, Mircea Armean, Cristian Ciucur, Patricia Florea, Bogdan Oniga, Demény Attila, Molnár Endre și Iuliu Simișean.

Numărul mediu de membri ai unei echipe a fost de 11, în timp ce numărul minim a fost 2, iar cel maxim 40.

Cel mai tânăr participant din cadrul probei a fost Alexandra Herescu (4 ani). Menționăm de asemenea participarea echipelor reprezentând Transylvania Collage, respectiv Liceul cu Program Sportiv care au ales să se înscrie în cadrul probei Sprint, fiecare echipă având un număr de 8 membri.

Proba de înot Sprint

În cadrul acestei probe și-au testat calitățile de înotători un număr total de 126 de participanți reprezentând 14 echipe intitulate sugestiv și reprezentativ pentru cei ce au ales să se bucure împreună în bazin: Sprint Team, Rațele și crocodilii, Transylvania College, Safari, Oameni Buni, Sports Culture, WorldClass#Behealthy, Asociația Clubul Sportiv Delfinii Turda, Tigers Team, The Sea Lions, Minionii, Liceul cu Program Sportiv, Școala de vară Sports Culture, Sirenele și pirații și Maeștrii înotului.

Căpitanii de echipă, Maxim Tuvrilă, Daniela Ganea, Demény Attila, Fabiana Apăteanu, Monica Ghiurco, Sáfár Árpád, Demény Helga, Alexandra Pașca, Máté Magdolna, George Neamț, Vasile Demeter și Gabriel Petric, au fost cei care s-au asigurat că toți membrii s-au bucurat de o experiență frumoasă.

Cel mai tânăr participant a fost Ștefan Iacob (4 ani). Distanța totală parcursă de către înotători a fost de aproximativ 26.000 m.

Proba de înot Anduranță

Probabil cea mai solicitantă probă a evenimentului care s-a și derulat pe parcursul întregii nopți a reunit un număr de 4 echipe participante, Sports Culture Team, Endurance Team, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Brigada Diverșii, având în total 52 de înotători.

Căpitanii de echipă, Sanda Pop, Flaviu Siminic, Radu Sabău și Vlad Cărbune, s-au asigurat că înotătorii se trezesc la momentul potrivit pentru a aduna distanțe parcurse și momente inedite. Cel mai tânăr participant al probei a fost Ina Crișan (18 ani). Echipele au parcurs în total o distanță de aproximativ 36.000 m.

Proba de înot dedicată companiilor

Această probă a reunit 10 echipe participante ce au adus în bazin un număr total de 110 înotători, reprezentând E.ONBusiness Services, Accesa, MicroFocus, Emerson, SC Marty Pan, Decathlon, Frequentis Romania, Univer Product SRL, SANEX S.A. și Endava.

Un rol deosebit au jucat și de această data căpitanii de echipă Valentin Nistor, Timicer Călin, Maxim Tuvrila, Monica Ghiurco, Paul Fărcaș, Andrada Neamțu, Irina Balica, Oláh Zoltán, Hakl Daniel și Fabiana Apăteanu.

Număr mediu de membri ai unei echipe a fost de 11, în timp ce numărul minim a fost 3, iar cel maxim 19. Cel mai tânăr participant a fost Oláh Dávid (10 ani).

Evenimentul a luat sfârșit duminică, 4 noiembrie, la ora 11:00 am.

Am avut lângă noi oameni inimoși care ne-au sprijinit uneori chiar înainte de a apuca noi să ne exprimăm în cuvinte nevoia de ajutor. Mulțumim mult, Vlad Cărbune și Ana Corpade, suntem norocoși să vă avem alături în proiectele noastre! Le mulțumim tuturor prietenilor care au înotat și au mobilizat și alți sportivi pentru a ni se alătura, sunteți minunați! Suntem convinși că fiecare prieten, coleg, elev, îi va mai „molipsi” pe cei dragi și la anul vom face o „sărbătoare și mai mare”! Le mulțumim căpitanilor de echipă care, pe lângă înot, s-au mai ocupat și de aspecte administrative și de buna desfășurare a lucrurilor!

Le mulțumim în mod deosebit voluntarilor care au fost alături de noi și s-au ocupat nu doar de task-urile pe care am reușit noi să le previzionăm, ci au venit cu inițiative inspirate care au creat atmosfera specială a evenimentului … de la muzică la multiple opțiuni de biscuiți cu gem, înot voluntar surpriză pentru a ajuta echipele și multe altele. Dar mai ales au făcut-o din suflet …și asta am simțit-o cu toții! Apreciem așadar sprjinul oferit de către Organizația Studenților Economiști, Leo Bastion Cluj-Napoca, Organizația Studenților pentru Turismul Românesc, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și tuturor voluntarilor Sports Culture!

Tot ceea ce am trăit în zilele de 3-4 noiembrie li se datorează partenerilor și sponsorilor noștri care au fost alături de noi multe zile înainte și după eveniment. Mulțumim mult Ligia Medrea pentru că ne-ați primit în incinta Bazinului Olimpic Grigorescu unde am găsit o ordine desăvârșită și atenție pentru cel mai mic detaliu. Parteneri precum Primăria Cluj-Napoca, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, Filiala Cluj-Napoca a Academiei Române – Biblioteca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj au făcut ca evenimentul nostru să rămână deschis către comunitate așa cum ne-am dorit din momentul inițierii lui.

Încheiem cu cei la ușa cărora am bătut încă de la bun început și le mulțumim sponsorilor noștri pentru încrederea acordată atunci când visam la 500 de înotători aduși împreună sub cupola “Sărbătoarea înotului”! Mulțumim Ara, Univer, Tupperware, Emerson, ICPIAF, Jolly, Decathlon, WorldClass, Auchan, Accesa, RebelDot, TYR, Bio Farm Recea Cristur, Asociația de Podiatrie, Worwag Pharma, Culina Nostra, Nutribon și Casa Holvital.

Le mulțumim de asemenea partenerilor media care au completat imaginea evenimentului prin prezentările făcute mai bine decât chiar noi înșine. Suntem așadar recunoscători pentru deschiderea arătată de către Cluj Web Story, Digi, TVR, Radio Cluj și Ovidiu Blag.

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook!


Așteptăm cu nerăbdare Sărbătoarea înotului, ediția 2019!